Appel Amandel Taart

Verras uw klanten met deze overheerlijke Appel Amandel Taart, gemaakt met de cakemix CREDI CR CAKE VANILLA en LIQUISHORT CAKE.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Vetdeeg

  • 500 g Boter
  • 500 g Bloemsuiker
  • 1000 g Bloem
  • 200 g Ei

Frangipane

  • 500 g Boter
  • 400 g Ei
  • 1000 g Broyage 50/50
  • 75 g Bloem

Appelvulling

  • 800 g Appelstukjes
  • 200 g Appelcompote
  • 10 g Kaneel

Victoriabeslag

  • 800 g Amandelschaafsel
  • 800 g Suiker
  • 65 g Eiwit

Recept werkwijze

Voorbereiden - Vetdeeg aanmaken: meng alle grondstoffen kort tot men een deeg bekomt

Voorbereiden - Frangipan aanmaken: boter crèmeren en vervolgens de eieren toevoegen. Als laatste de broyage en de bloem ondermengen

Voorbereiden - Cakebeslag maken: meng alle grondstoffen tot een glad en soepel beslag. Ong. 2 minuten in de eerste versnelling en vervolgens ong. 3 minuten in de tweede versnelling

Leg een bodem vetdeeg van 2 mm dik in een houten ring met papier. Vervolgens een dun laagje abrikozen confituur aanbrengen en lichtjes bestrooien met brésilienne nootjes. De vorm voor de helft vullen met een mengeling van 2/3 cakebeslag en 1/3 frangipane

Bakken: De cake 3/4 bakken, ong. 20 minuten bij 180℃

Bestrooien: Na 20 minuten de cake rijkelijk bestrooien met de appelcompote mengeling en afdekken met victoria beslag

Verder bakken, ong. 20-25 minuten bij 180℃