Zweedse Amandelkroontjes

Zweedse Amandelkroontjes op basis van QS Vruchten Geel, Credi Crème Pâtissière Authentique en Broer Amandel Bitterkoekjesspijs.
Stuks 160

Ingrediëntenlijst

Deeg:

  • 5000 g – 100% Bloem (eiwitrijk)
  • 1000 g – 20% QS VRUCHTEN GEEL
  • 500 g – 10% Roomboter
  • 300 g – 6% Gist
  • 100 g – 2% Zout
  • 2500 g – 50% Water ca.

Vulling 1:

Vulling 2:

  • 320 g – 6,4% Suiker P2
  • 690 g – 13,8% Amandelstukjes

Extra benodigdheden:

  • Afdekgelei

Recept werkwijze

  • Kneed van alle grondstoffen een soepel maar niet helemaal afgekneed deeg.
  • Deegtemperatuur ca. 26°C.
  • Weeg deegstukken af van ca. 2500 g en leg deze in voorslag.
  • Deegrust ca. 10 minuten.
  • Maak ondertussen vulling 1 aan. Voeg Credi Crème Pâtissière Authentique toe aan het water en de Broer Amandelbitterkoekjesspijs. Meng 4 minuten bij een lage snelheid.
  • Rol de deegstukken uit tot een plakken van 30 cm breed en 2,5 mm dikte.
  • Verdeel 1100 g vulling 1 regelmatig over iedere uitgerolde plak. Strooi op 2/3 deel van de deegplak 220 g vulling 2.
  • Vouw in drieën op, het gedeelte dat niet met vulling 2 bestrooid is als eerste naar binnen vouwen.
  • Snijd stoken van ca. 2,5 cm breed.
  • Leg 2 stroken op elkaar (samen ca. 90 g), twist deze en leg in een krans vorm op met bakpapier geprepareerde bakplaten zodat de uiteinden van de krans net tegen elkaar aan bakken.
  • Narijs ca. 45 minuten.
  • Bakken: ca. 8 tot 10 minuten op 250ºC.
  • Werk af met afdekgelei.
Tip: Voeg specerijen toe aan de kroontjes, zoals kaneel of kardemom.
Tijd voor een Zweedse Fika…
Wist-je-dat?
De Zweden elke dag genieten van een gezamenlijke fika, oftewel een luxe koffiepauze met lekkernijen waarbij er de tijd is om te verbinden met vrienden, familie én collega’s. Luxe broodjes, zoals deze kroontjes mogen daarbij niet ontbreken. De fika vindt thuis, in een lunchroom of bij de bakker plaats!

Delen