Zonnebol

Bekijk het recept voor Zonnebol

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Recept werkwijze

  • Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg.
  • Deegtemperatuur: ca. 26°C.
  • Afwegen: deegstukken van ca. 450 gram en opbollen.
  • Bolrijs: ca. 40 minuten.
  • Modelleren: Opbollen en iets platdrukken.
  • Zet in het midden een rond stekertje en decoreer de binnenkant met maïsgries en de buitenkant met zonnebloempitten.
  • Insnijden: 8 maal insteken als een zonnebloem.
  • Narijs: ca. 65 minuten.
  • Bakken: ca. 35 minuten bij 230°C met stoom.
  • Roterend bakken: Ong. 35 minuten bij 220ºC.

Extra informatie

Door Vitason Zonnepit te combineren met olijfolie en gedroogde bieslook krijgt u een onderscheidend krokant broodje..

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest