Zonnebloembrood
Bekijk het recept voor Zonnebloembrood
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 6000 g - 60% Bloem
- 4000 g - 40% CREATIONS SUNFLOWER
- 300 g - 3% PROSON WIT ROYAL RSPO-SG
- 250 g - 2.5% Gist
- 170 g - 1.7% Zout
- 5300 g - 53% Water ong.
Decoratie
- Zonnebloempitten
Recept werkwijze
- Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg
- Deegtemperatuur: 26℃
- Afwegen: Deegstukken afwegen van 720 gram
- Modelleren: deegstukken opbollen
- Bolrijs: ong. 30 minuten
- Opbollen en decoreren met zonnebloempitten
- Voor het inovenen insnijden. Een 8-tal verticale insnijdingen rondom het brood zodat na het bakken een bloem bekomen wordt
- Bakken: Ca 35 minuten op 210℃ - 230℃ met stoom