Zoethoudertje
Bekijk het recept voor Zoethoudertje
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 5000 g - 50% Bloem (eiwitrijk)
- 5000 g - 50% SONNETMIX INVERNO (0,66) RSPO-SG
- 800 g - 8% Gist
- 300 g - 3% Mokka extract
- 4800 g - 48% Water ong.
Vulling 1
- 1000 g - 10% Krenten
- 2000 g - 20% Kaneelgranules
- 4000 g - 40% Rozijnen
- 1000 g - 10% Gebruneerde hazelnoten
Vulling 2
- 8660 g - 100% Broer Amandelspijs KK
Decoratie
- 3470 g - 34.7% Amandelstiften
- 870 g - 8.7% Florentinerpoeder
Recept werkwijze
- Draai van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg
- Deegtemperatuur: ong. 25℃
- Afwegen: Direct afwegen, 1100 gram per 30 bolletjes
- Bolrijs: ong. 10 minuten en verdelen en opbollen
- Modelleren: Bolletjes los laten komen en uitrollen (3 mm dik). Deegplakjes op de bakplaat leggen en ong. 20 gram amandelspijs opspuiten. Deegplakjes vochtig maken, een tweede laag opleggen en iets aandrukken. Bestrijken met ei
- Decoreren met amandelstiften
- Narijs: ong. 60 minuten
- Bakken: ong. 9 minuten bij 220-230℃