Search

Zoethoudertje

Bekijk het recept voor Zoethoudertje

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Vulling 1

  • 1000 g - 10% Krenten
  • 2000 g - 20% Kaneelgranules
  • 4000 g - 40% Rozijnen
  • 1000 g - 10% Gebruneerde hazelnoten

Vulling 2

  • 8660 g - 100% Broer Amandelspijs KK

Decoratie

  • 3470 g - 34.7% Amandelstiften
  • 870 g - 8.7% Florentinerpoeder

Recept werkwijze

  • Draai van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg
  • Deegtemperatuur: ong. 25℃
  • Afwegen: Direct afwegen, 1100 gram per 30 bolletjes
  • Bolrijs: ong. 10 minuten en verdelen en opbollen
  • Modelleren: Bolletjes los laten komen en uitrollen (3 mm dik). Deegplakjes op de bakplaat leggen en ong. 20 gram amandelspijs opspuiten. Deegplakjes vochtig maken, een tweede laag opleggen en iets aandrukken. Bestrijken met ei
  • Decoreren met amandelstiften
  • Narijs: ong. 60 minuten
  • Bakken: ong. 9 minuten bij 220-230℃

Delen