Zoete Zonde (SmaakGevers)
Zoete Zonde op basis van Sonnetmix Inverno.
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten:
- 5000 g - 50% Bloem (eiwitrijk)
- 5000 g - 50% SONNETMIX INVERNO
- 800 g - 8% Gist
- 200 g - 2% Mokka extract
- 5500 g - 55% Water ca.
Vulling:
- 2500 g - 25% Karamelstukjes
- 2000 g - 20% Parelsuiker met chocolade coating
- 1000 g - 10% Rozijnen
Victoriabeslag:
- 3000 g - 30% Amandelschaafsel
- 3000 g - 30% Fijne kristalsuiker
- 100 g - 1% Eiwit
Bakvormen:
- Aluminium bakvormen
Recept werkwijze
- Maak de praline aan.
Meng alle grondstoffen tot een homogene massa. - Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg.
Direct na het kneden de vulling doordraaien. - Deegtemperatuur ca. 26°C.
- Weeg deegstukken af van ca. 350 gram en oppunten.
- Puntrijs ca. 20 minuten.
- Opmaken als busbrood.
Licht bevochtigen, door de praline rollen en in aluminium bakvormen leggen. - Narijs ca. 60 minuten.
- Bakken: ca. 25 minuten op 210°C.