Search

Winter Klokjes

Maak heerlijke Winter Klokjes met QS BOTERSTOLLENPOEDER EX. Deze creaties zijn zeer geschikt om uw klanten te laten genieten van luxe kleinbrood met speculaas! Door de vulling met rozijnen, parelsuiker en frangipane maakt u ze nog lekkerder.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 10000 g - 100% Bloem
  • 3000 g - 30% QS BOTERSTOLLENPOEDER EX
  • 1000 g - 10% Gist
  • 200 g - 2% Speculaaskruiden
  • 200 g - 2% Zout
  • 6000 g - 60% Water ong.

Vulling 1

  • 5000 g - 50% Rozijnen
  • 1000 g - 1% Parelsuiker

Vulling 2

  • 4000 g - 40% Frangipane

Decoratie: Speculaasboterkruim

  • 1200 g - 24% Boter
  • 1200 g - 24% Suiker
  • 2450 g - 49% Bloem
  • 100 g - 2% Speculaaskruiden
  • 50 g - 1% Zout

Recept werkwijze

  • Kneed van alle grondstoffen een soepel en goed ontwikkeld deeg Na kneden vulling 1 meteen doordraaien
  • Deegtemperatuur: ong. 26℃
  • Afwegen: Deegstukken van 1250 gram en in voorslag leggen
  • Voorrijs: ong. 15 minuten
  • Eerste deegstuk uitrollen op 3,5 mm en in een bakplaat (60 x 40 cm) met hoge randen leggen Spuit hierop banen Frangipane (400 gram) in de lengterichting en ong. 9 cm uit elkaar houden Tweede deegstuk uitrollen op 3,5 mm en deze over het deegstuk met Frangipane leggen
  • Narijs: ong. 65 minuten
  • Decoreren: De bovenste deegplak bestrooien met 600 gram speculaasboterkruimels
  • Bakken: ong. 40-45 minuten bij 200℃
  • Afwerken: Een laten afkoelen en de volgende dag snijden (9 x 5,5cm)

Extra informatie

Door het hoge percentage vulling is het zoutpercentage op de droge stof beneden de 1,5%

Delen