Vruchtentegel
Bekijk het recept voor Vruchtentegel
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 8000 g - 80% Bloem (eiwitrijk)
- 2000 g - 20% Roggebloem
- 2000 g - 20% QS Vruchten Geel
- 400 g - 4% Gist
- 150 g - 1.5% Zout
- 8000 g - 80% Water ca.
Vulling:
- 4000 g - 40% Pecannoten
- 4000 g - 40% Cranberry
Recept werkwijze
- Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg. Deeg is wel iets slap vanwege de hoge dosering water. Direct na het kneden de vulling doordraaien.
- Deegtemperatuur: ca. 25 °C
- Bulkrijs: ca. 45 minuten, in een afgedekte bak bij bakkerijtemperatuur.
- Afwegen: Keer de bak op een met voldoende bloem bestrooide werkbank om. Vierkante broden afwegen op ca. 400-450 gram. Afmeting brood ca. 10x10 cm. Leg de deegstukken op met rijstemeel geprepareerde inschietapparaten of bakplaten.
- Narijs: ca. 75 minuten.
- Bakken: ca. 35-40 minuten bij 220°C met een beetje stoom.