Search

Vruchtentegel

Bekijk het recept voor Vruchtentegel

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 8000 g - 80% Bloem (eiwitrijk)
  • 2000 g - 20% Roggebloem
  • 2000 g - 20% QS Vruchten Geel
  • 400 g - 4% Gist
  • 150 g - 1.5% Zout
  • 8000 g - 80% Water ca.

Vulling:

  • 4000 g - 40% Pecannoten
  • 4000 g - 40% Cranberry

Recept werkwijze

  • Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg. Deeg is wel iets slap vanwege de hoge dosering water. Direct na het kneden de vulling doordraaien.
  • Deegtemperatuur: ca. 25 °C
  • Bulkrijs: ca. 45 minuten, in een afgedekte bak bij bakkerijtemperatuur.
  • Afwegen: Keer de bak op een met voldoende bloem bestrooide werkbank om. Vierkante broden afwegen op ca. 400-450 gram. Afmeting brood ca. 10x10 cm. Leg de deegstukken op met rijstemeel geprepareerde inschietapparaten of bakplaten.
  • Narijs: ca. 75 minuten.
  • Bakken: ca. 35-40 minuten bij 220°C met een beetje stoom.

Delen