Vloerbrood met roggemeel en zuurdesem

Bekijk het recept voor Vloerbrood met roggemeel en zuurdesem

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Recept werkwijze

  • Kneed een mooi soepel deeg. Langer in de eerste versnelling, korter in de tweede versnelling
  • Bolrijs: laat het deeg 5-10 minuten loskomen
  • Weeg de deegstukken af en bol deze op
  • Bolrijs: laat de deegstukken in de rijskast ong 20 minuten rijzen
  • Maak de deegstukken in de gewenste vorm op. Lang of rond en leg deze op de inschiettapijten bestrooid met rijst strooimeel
  • Narijs: In de rijskast op 30℃ en 80% vocht. Gedurende ong 60-90 minuten
  • Bakken: voor het inschieten naar wens bestrooien met roggebloem en/of insnijden. Bakken met stoom op 240°C gedurende ong 40 minuten. Laatste minuten de stoomkleppen open

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest