Vijgen-notenbrood

Bekijk het recept voor Vijgen-notenbrood

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Vulling

  • 1000 g - 10% Gehakte noten
  • 1000 g - 10% Gedroogde en gehakte vijgen

Recept werkwijze

  • Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg. Direct de vulling door draaien.
  • Deegtemperatuur: ong. 27℃
  • Bulkrijs: ong.10 minuten
  • Afwegen: ong. 480 gram
  • Bolrijs: ong. 20 minuten
  • Modelleren: Opbollen of langwerpig opmaken, al naar gelang de gewenste vorm
  • Narijs: ong. 60 minuten
  • Decoreren: Bestrooien met roggebloem en insnijden.
  • Bakken: ong. 35 minuten bij 230℃

Extra informatie

Gevriesdroogde vijgenblokjes ca. 30 minuten laten wellen in handwarm water. Manueel gesneden vijgen even door de bloem mengen om het samenklonteren te vermijden.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest