Traditionele Fartons
Bekijk het recept voor Traditionele Fartons
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 10000 g - 100% Bloem (eiwitrijk)
- 3500 g - 35% Eieren
- 300 g - 3% Proson Wit Bourgondy
- 1000 g - 10% Suiker
- 800 g - 8% Gist
- 150 g - 1.5% Zout
- 2000 g - 20% Water ca.
- 2500 g - 25% Roomboter
Decoratie
- Witte kandijsuiker
Recept werkwijze
- Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg. Let op: de roomboter pas toevoegen als het deeg voor 75% is afgekneed
- Afwegen: Ca. 750 gram afwegen (30 stuks) en opbollen
- Bolrijs: ong. 15 minuten
- Verdelen met verdeelopboller of stukjes van 25 gram Afwegen: 4
- Rol in etappes lange strengels van 25 cm. lengte door de witte kandijsuiker rollen en op met bakpapier geprepareerde bakplaten leggen
- Strijk de stengels met ei. Rol de stengels door de witte kristalsuiker K2 en leg ze op met bakpapier geprepareerde bakplaten
- Narijs: ong. 90 minuten
- Bakken: ong. 12 minuten op 180℃
- Afwerken: Serveer de Fartons op een warme zomerdag met ijskoude amandelmelk