Search

Traditionele Fartons

Bekijk het recept voor Traditionele Fartons

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 10000 g - 100% Bloem (eiwitrijk)
  • 3500 g - 35% Eieren
  • 300 g - 3% Proson Wit Bourgondy
  • 1000 g - 10% Suiker
  • 800 g - 8% Gist
  • 150 g - 1.5% Zout
  • 2000 g - 20% Water ca.
  • 2500 g - 25% Roomboter

Decoratie

  • Witte kandijsuiker

Recept werkwijze

  • Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg. Let op: de roomboter pas toevoegen als het deeg voor 75% is afgekneed
  • Afwegen: Ca. 750 gram afwegen (30 stuks) en opbollen
  • Bolrijs: ong. 15 minuten
  • Verdelen met verdeelopboller of stukjes van 25 gram Afwegen: 4
  • Rol in etappes lange strengels van 25 cm. lengte door de witte kandijsuiker rollen en op met bakpapier geprepareerde bakplaten leggen
  • Strijk de stengels met ei. Rol de stengels door de witte kristalsuiker K2 en leg ze op met bakpapier geprepareerde bakplaten
  • Narijs: ong. 90 minuten
  • Bakken: ong. 12 minuten op 180℃
  • Afwerken: Serveer de Fartons op een warme zomerdag met ijskoude amandelmelk

Delen