Traditionele Fartons
Bekijk het recept voor Traditionele Fartons
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 10000 g - 100% Bloem (eiwitrijk)
 - 3500 g - 35% Eieren
 - 300 g - 3% Proson Wit Bourgondy
 - 1000 g - 10% Suiker
 - 800 g - 8% Gist
 - 150 g - 1.5% Zout
 - 2000 g - 20% Water ca.
 - 2500 g - 25% Roomboter
 
Decoratie
- Witte kandijsuiker
 
Recept werkwijze
- Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg. Let op: de roomboter pas toevoegen als het deeg voor 75% is afgekneed
 - Afwegen: Ca. 750 gram afwegen (30 stuks) en opbollen
 - Bolrijs: ong. 15 minuten
 - Verdelen met verdeelopboller of stukjes van 25 gram Afwegen: 4
 - Rol in etappes lange strengels van 25 cm. lengte door de witte kandijsuiker rollen en op met bakpapier geprepareerde bakplaten leggen
 - Strijk de stengels met ei. Rol de stengels door de witte kristalsuiker K2 en leg ze op met bakpapier geprepareerde bakplaten
 - Narijs: ong. 90 minuten
 - Bakken: ong. 12 minuten op 180℃
 - Afwerken: Serveer de Fartons op een warme zomerdag met ijskoude amandelmelk