Steengemalen Volkoren Stokbrood
Dit is een recept voor Steengemalen Volkoren Stokbrood.
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 10000 g - 100% VitaSon Steengemalen Volkoren
- 2000 g - 20% Desem
- 100 g - 1% Gist
- 7000 g - 70% Water
- 800 g - 8% Inwaswater
Recept werkwijze
- Meng alle grondstoffen 4 minuten in de eerste versnelling en kneed 8 minuten in de tweede versnelling. Was het inwaswater bij aan het einde van de kneedtijd.
- Deegtemperatuur: ca. 26°C
- Bulkrijs: ca. 90 minuten
- Afwegen: Weeg deegstukken af van ca. 340 gram en punt deze op.
- Puntrijs: ca. 20 minuten
- Opmaken als stokbrood en tussen geplooide deegkleedjes leggen.
- Narijs: ca. 45 minuten
- Leg de gerezen stokbroden op met rijstestrooimeel geprepareerde inschietapparaten en snij de stokken zoals gewenst.
- Bakken: ca. 24 minuten op 240°C met stoom.