Rustiek Notenbrood

Bekijk het recept voor Rustiek Notenbrood

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 5000 g - 50 % Meel
  • 5000 g - 50 % VITASON LICHT MEERGRANEN (50%)
  • 600 g - 6 % Gist
  • 100 g - 1 % PROSON BRUIN ROYAL RSPO-SG
  • 6200 g - 62% Water ong.

Vulling

  • 5000 g - 50% Rozijnen
  • 5000 g - 50% Hazelnoten (heel)

Recept werkwijze

  • Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg, in een spiraal kneder 3 minuten langzaam en 8 minuten snel. Draai direct de vulling door.
  • Deegtemperatuur: ong. 27 C.
  • Afwegen: deegstukken van 500 gram.
  • Bolrijs: ong. 25 minuten.
  • Mooi glad opbollen en decoreren met sesamzaad.
  • Narijs: ong. 60 minuten.
  • Decoreren: Met roggebloem.
  • Bakken: ong. 35 minuten bij 220 C met stoom.

Extra informatie

Voor extra malsheid de hazelnoten wellen.

Delen