Ruby New Year’s Cake

Ruby New Year’s Cake op basis van Credi Softcake Ruby en Credi Crème Patissiere Authentique.
Stuks 2

Ingrediëntenlijst

Ruby Cakebeslag:

Vulling; crème au beurre:

Decoratie:

  • 200 g Rood fruit of bosvruchten

Recept werkwijze

  • Maak Ruby cakebeslag:
    Meng alle ingrediënten met de vlinder op lage snelheid gedurende ca. 3 minuten tot een homogene massa.
  • Neem 4 ronde vormen van Ø 18 cm. en spuit deze in met Goldwax.
  • Weeg ca. 400 g Ruby cakebeslag in de vormen.
  • Doe de rest van het Ruby cakebeslag in een andere geprepareerde bakvorm, hiervan maken we cakekruimels.
  • Bak alle vormen ca. 45 minuten op 170-180°C.
  • Laat de gebakken cakes voldoende afkoelen alvorens de taart in elkaar te zetten.
  • Maak ondertussen de crème au beurre aan:
    Klop de roomboter samen met de suiker luchtig.
    Voeg ondertussen Credi Crème Authentique toe aan het water. Meng 2 minuten bij een lage snelheid en 3-4 minuten bij een hoge snelheid.
    Voeg dit vervolgens weer geleidelijk toe aan de luchtige roomboter/suikermassa tot alle gele room is opgenomen en een homogene luchtige crème au beurre is ontstaan.
  • Snij de 4 cakes van Ø 18 cm. horizontaal door.
  • Stapel 2 cakes op elkaar en maak hiervan 1 taart.
    Vul elke laag met de crème au beurre en maskeer hiermee ook de boven- en zijkanten.
    (Er komen dus twee hoge taarten uit deze receptuur.)
  • Verkruimel de laatste cake, bestrooi met de kruimels de bovenzijden en zet er de zijkanten mee aan.
  • Werk beide taarten af met rood fruit of bosvruchten.

Tip:

Laat de klant zelf aan de slag gaan met doe-het-zelf pakketten, waarin bijvoorbeeld de gebakken cake klaar is om te stapelen en de vulling in een spuitzak wordt meegegeven.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest