Royal Boerencake (Basisreceptuur)
Bekijk het recept voor Royal Boerencake (Basisreceptuur)
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 10000 g - 100% CREDI ROYAL CAKE
- 5500 g - 55% Roomboter
- 5000 g - 50% Eieren
Recept werkwijze
- Roer de roomboter glad en smeuïg in de machinebekken met de vlindergarde. Voeg daarna de overige grondstoffen toe en ca. 5 minuten opkloppen in de eerste versnelling. Soortelijk gewicht is ca. 880-900 g/L
- Afwegen: ca. 360 gram per cakeblik (20 x 9 x 7 cm) of ca. 810 gram per cakeblik (29 x 11 x 9 cm).
De bakaard van de Credi Royal Cake is royaal, hierdoor kan er ca. 10% minder gedoseerd worden in het blik. - Bakken: ca. 50 minuten op 170-180°C (360 gram) of ca. 70 minuten op 160-170°C (810 gram).
- Voorrijs: ca. 30 minuten.
- Opmaken in gewenste vorm. Leg de deegstukken op met rijstemeel geprepareerde inschietapparaten of bakplaten.
- Narijs: ca. 70 minuten.
- eventueel voor het bakken bestuiven met roggebloem en insnijden zoals gewenst.
- Bakken: ca. 30-35 minuten bij 235°C met een beetje stoom.