Plaatkoek: slagroom-aardbei

Bekijk het recept voor Plaatkoek: slagroom-aardbei

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Vulling

  • 4200 g - 100% Banketbakkersroom

Slagroom

  • Slagroom (gezoet)

Decoratie

  • Chocolade schaafsel
  • Aardbeien (vers)
  • Sinaasappelschil

Recept werkwijze

  • Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg
  • Deegtemperatuur: ong. 25℃
  • Voorrijs: Geef het deeg een voorslag van 20 minuten
  • Verwerken: Uitrollen tot een plak van 3mm en op een plaat van 60x 80 fonceren. Deegplak prikken en vullen met een laag banketbakkersroom (ong. 700 gram)
  • Narijs: ong. 30 minuten
  • Bakken: ong. 30 minuten bij een oventemperatuur van 210-220℃
  • Afwerken: Klop de slagroom op, meng hier wat geraspte sinaasappelschil door. Strijk de room uit over de plaatkoek. Leg de aardbeien erop en bestrooi deze eventueel met chocolade schaafsel.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest