Pide

De trend 'snacks to go' kun je goed toepassen op deze heerlijke Pide; heerlijk voor onderweg, maar uiteraard ook voor bijvoorbeeld bij de BBQ.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Vulling

  • 5000 g - 50% Gekruid rundergehakt
  • 1000 g - 10% Soezenbeslag
  • 500 g - 5% Hoisinsaus
  • Peper en zout

Decoratie

  • Stukjes groene paprika
  • Stukjes tomaat
  • Rode uienringen
  • Geraspte belegen kaas

Recept werkwijze

  • Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg
  • Deegtemperatuur: ong. 27℃
  • Afwegen: ong. 250 gram afwegen en opbollen
  • Puntrijs: ong. 20 minuten
  • Sla de deegstukken plat of rol ze uit tot 4 mm. dikte. Vouw de randen om en verdeel de deegstukken over bakplaten
  • Narijs: ong. 70 minuten
  • Vulling: Verdeel ong. 125 gram aangemaakt gehakt over iedere pide en decoreer deze naar eigen inzicht met paprika, tomaat, ui en kaas
  • Bakken: ong. 25 minuten op 235℃ met stoom

Delen