Pide
De trend 'snacks to go' kun je goed toepassen op deze heerlijke Pide; heerlijk voor onderweg, maar uiteraard ook voor bijvoorbeeld bij de BBQ.
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 7000 g - 70% Bloem
- 3000 g - 30% CreationS Mediterranean
- 150 g - 1.5% Gist
- 300 g - 3% Sonplus Krokant Extra
- 170 g - 1.7% Zout
- 7500 g - 75% Water ong.
Vulling
- 5000 g - 50% Gekruid rundergehakt
- 1000 g - 10% Soezenbeslag
- 500 g - 5% Hoisinsaus
- Peper en zout
Decoratie
- Stukjes groene paprika
- Stukjes tomaat
- Rode uienringen
- Geraspte belegen kaas
Recept werkwijze
- Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg
- Deegtemperatuur: ong. 27℃
- Afwegen: ong. 250 gram afwegen en opbollen
- Puntrijs: ong. 20 minuten
- Sla de deegstukken plat of rol ze uit tot 4 mm. dikte. Vouw de randen om en verdeel de deegstukken over bakplaten
- Narijs: ong. 70 minuten
- Vulling: Verdeel ong. 125 gram aangemaakt gehakt over iedere pide en decoreer deze naar eigen inzicht met paprika, tomaat, ui en kaas
- Bakken: ong. 25 minuten op 235℃ met stoom