Pide
De trend 'snacks to go' kun je goed toepassen op deze heerlijke Pide; heerlijk voor onderweg, maar uiteraard ook voor bijvoorbeeld bij de BBQ.
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 7000 g - 70% Bloem
 - 3000 g - 30% CreationS Mediterranean
 - 150 g - 1.5% Gist
 - 300 g - 3% Sonplus Krokant Extra
 - 170 g - 1.7% Zout
 - 7500 g - 75% Water ong.
 
Vulling
- 5000 g - 50% Gekruid rundergehakt
 - 1000 g - 10% Soezenbeslag
 - 500 g - 5% Hoisinsaus
 - Peper en zout
 
Decoratie
- Stukjes groene paprika
 - Stukjes tomaat
 - Rode uienringen
 - Geraspte belegen kaas
 
Recept werkwijze
- Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg
 - Deegtemperatuur: ong. 27℃
 - Afwegen: ong. 250 gram afwegen en opbollen
 - Puntrijs: ong. 20 minuten
 - Sla de deegstukken plat of rol ze uit tot 4 mm. dikte. Vouw de randen om en verdeel de deegstukken over bakplaten
 - Narijs: ong. 70 minuten
 - Vulling: Verdeel ong. 125 gram aangemaakt gehakt over iedere pide en decoreer deze naar eigen inzicht met paprika, tomaat, ui en kaas
 - Bakken: ong. 25 minuten op 235℃ met stoom