Panettone
Bekijk het recept voor Panettone
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 10000 g - 100% Bloem (eiwitrijk)
- 2000 g - 20% QS BOTERSTOLLENPOEDER EX
- 600 g - 6% Gist
- 200 g - 2% Zout
- 6400 g - 64% Water ong.
Recept werkwijze
- Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg. Direct na kneden de vulling doordraaien
- Deegtemperatuur: ong. 27℃
- Afwegen: Deegstukken van ong. 450 gram (⌀¸ papieren Pannetone bakvorm ong. 125 mm. H: 133 mm) en opbollen
- Voorrijs: ong. 25 minuten
- Opmaken: Opnieuw opbollen en in Panettone bakvormen leggen
- Narijs: ong. 75 minuten
- Decoreren: Voor bakken een kruisinsnijden.
- Bakken: ong. 25 minuten bij 200℃
- Afwerken met gesmolten boter en fijne castorsuiker