Search

Panettone

Bekijk het recept voor Panettone

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 10000 g - 100% Bloem (eiwitrijk)
  • 2000 g - 20% QS BOTERSTOLLENPOEDER EX
  • 600 g - 6% Gist
  • 200 g - 2% Zout
  • 6400 g - 64% Water ong.

Recept werkwijze

  • Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg. Direct na kneden de vulling doordraaien
  • Deegtemperatuur: ong. 27℃
  • Afwegen: Deegstukken van ong. 450 gram (⌀¸ papieren Pannetone bakvorm ong. 125 mm. H: 133 mm) en opbollen
  • Voorrijs: ong. 25 minuten
  • Opmaken: Opnieuw opbollen en in Panettone bakvormen leggen
  • Narijs: ong. 75 minuten
  • Decoreren: Voor bakken een kruisinsnijden.
  • Bakken: ong. 25 minuten bij 200℃
  • Afwerken met gesmolten boter en fijne castorsuiker

Extra informatie

Door het hoge percentage vulling is het zoutpercentage op de droge stof beneden de 1,5%

Delen