Multigranen XL

Bak dit heerlijke Multigranen XL vloerbrood van maar liefst 2kg! Dit verrassend grote brood bakt u op basis van VITASON PAIN DES BOIS (50%) en VITASON MULTIGRANEN (50%).

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Decoratie

  • Zadenmix

Recept werkwijze

  • Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg. Begin met 55% water en was de overige 10% na ong. 3/4 van de kneding bij.
  • Deegtemperatuur: ong. 27℃
  • Bulkrijs: ong. 45 minuten
  • Afwegen: ong. 2000 gram
  • De afgewogen deegstukken opmaken, decoreren met zadenmix en op met rijstestrooimeel geprepareerde inschietapparaten of bakplaten leggen
  • Narijs: ong. 60 minuten
  • Insnijden: Net voor het bakken één keer licht insnijden in de lengte
  • Bakken: ong. 40 minuten op 230℃

Extra informatie

Het is ook mogelijk om dit brood via de groenmethode te maken. Verhoog dan de gist naar 2% en verlaag het waterpercentage naar ca. 58%. Snij het brood in dikke plakken en verkoop deze per gewenst aantal in plaats van het gehele brood.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest