Moederdag Chocolade Gebak

Bekijk het recept voor Moederdag Chocolade Gebak op basis van Credi Cake Choco Extra Dark en Credi Fond Neutral.
Stuks 80

Ingrediëntenlijst

Cakebeslag:

  • 1.500 g Credi Cake Choco Extra Dark
  • 525 g Eieren
  • 450 g Olie
  • 338 g Water

Chocolade bavarois:

Afwerking:

  • Getempereerde pure doorhaalchocolade

Extra benodigdheden:

  • Bakvormen Silikomart SF-052
  • Plaatcake bakvorm

Recept werkwijze

Maak het cakebeslag:

  • Maak cakebeslag Credi Cake Choco Extra Dark:
    Meng alle ingrediënten ca. 2 minuten op lage snelheid en vervolgens ca. 3 minuten in de tweede versnelling.
  • Weeg 80 x ca. 30 gram in de bakvormen Silikomart SF-052. Stort de rest van het beslag in een plaatcake bakvorm.
  • Bakken ca. 20 minuten op 160°C. Los de cakejes uit de vormen en laat voldoende afkoelen.

Maak de chocolade bavarois:

  • Klop de slagroom lobbig. Smelt ondertussen de chocolade. Meng de gesmolten chocolade, cacao en Credi Fond Neutral met het lauwe water. Spatel het geheel door de lobbige slagroom.
  • Spuit 30 gram chocolade bavaroise in de bakvormen Silikomart SF-052 en druk hier de afgekoelde cakejes in. Vries vervolgens in.

Stel de gebakjes samen:

  • Breng de pure doorhaalchocolade op temperatuur. Als de bavaroise cakejes volledig zijn bevroren, los ze uit de bakvormen en haal door getempereerde pure chocolade.
  • Los het stuk cake wat gebakken is uit de plaatcake bakvorm. Snij dit in blokjes en gebruik deze als decoratie op de bovenkant.
  • Decoreer eventueel met een oortje gemaakt van koekjesdeeg.
Tip:
Verdun de pure doorhaalchocolade met 5% cacaoboter voor een mooier eindresultaat.

Delen