Moederdag Chocolade Gebak
Bekijk het recept voor Moederdag Chocolade Gebak op basis van Credi Cake Choco Extra Dark en Credi Fond Neutral. 
Stuks  80
Ingrediëntenlijst
Cakebeslag:
- 1.500 g Credi Cake Choco Extra Dark
 - 525 g Eieren
 - 450 g Olie
 - 338 g Water
 
Chocolade bavarois:
- 1.500 g Slagroom
 - 300 g Pure chocolade
 - 60 g Cacao
 - 300 g Credi Fond Neutral
 - 400 g Lauw water
 
Afwerking:
- Getempereerde pure doorhaalchocolade
 
Extra benodigdheden:
- Bakvormen Silikomart SF-052
 - Plaatcake bakvorm
 
Recept werkwijze
Maak het cakebeslag:
- Maak cakebeslag Credi Cake Choco Extra Dark:Meng alle ingrediënten ca. 2 minuten op lage snelheid en vervolgens ca. 3 minuten in de tweede versnelling.
 - Weeg 80 x ca. 30 gram in de bakvormen Silikomart SF-052. Stort de rest van het beslag in een plaatcake bakvorm.
 - Bakken ca. 20 minuten op 160°C. Los de cakejes uit de vormen en laat voldoende afkoelen.
 
Maak de chocolade bavarois:
- Klop de slagroom lobbig. Smelt ondertussen de chocolade. Meng de gesmolten chocolade, cacao en Credi Fond Neutral met het lauwe water. Spatel het geheel door de lobbige slagroom.
 - Spuit 30 gram chocolade bavaroise in de bakvormen Silikomart SF-052 en druk hier de afgekoelde cakejes in. Vries vervolgens in.
 
Stel de gebakjes samen:
- Breng de pure doorhaalchocolade op temperatuur. Als de bavaroise cakejes volledig zijn bevroren, los ze uit de bakvormen en haal door getempereerde pure chocolade.
 - Los het stuk cake wat gebakken is uit de plaatcake bakvorm. Snij dit in blokjes en gebruik deze als decoratie op de bovenkant.
 - Decoreer eventueel met een oortje gemaakt van koekjesdeeg.
 
Tip:
Verdun de pure doorhaalchocolade met 5% cacaoboter voor een mooier eindresultaat.