Mini Pain des Bois
Bekijk het recept voor Mini Pain des Bois
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 5000 g - 50% Vitason Pain des Bois
 - 5000 g - 50% Bloem (eiwitrijk)
 - 200 g - 2% Gist
 - 300 g - 3% Sonplus Krokant Extra
 - 6000 g - 60% Water ong.
 
Decoratie
- 500 g - 5% Roggebloem
 
Recept werkwijze
- Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg. Deeg is wel iets slap.
 - Deegtemperatuur: ong. 26℃.
 - Bulkrijs: ong. 45 minuten afgedekt bij bakkerijtemperatuur. Na 20 minuten een doorslag geven (niet ontgassen).
 - Afwegen: Keer de bak om op een met voldoende bloem bestrooide bank. Zo weinig mogelijk ontgassen. Voor vierkante broodjes afwegen op 90 gram. Afmeting broodjes ong. 5x5 cm.
 - Narijs: ong. 20 minuten in de rijskast.
 - Decoreren: Voor het bakken decoreren met roggebloem.
 - Bakken: Vloeroven: ong. 20-25 minuten bij 220℃ met stoom voor een lekkere stevige korst.