La Ficelle

Bekijk het recept voor La Ficelle

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Recept werkwijze

  • Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg ( 4 minuten 1e versnelling, 6 minuten 2e versnelling)
  • Deegtemperatuur: ong. 22 à 24 ℃
  • Bulkrijs: ong. 12 uur bij 2 tot 4 ℃
  • Afwegen: ong. 175 gram
  • Modelleren: Kort en luchtig oppunten
  • Puntrijs: ong. 15 minuten
  • Modelleren tot een Ficelle (dun stokbrood) van ca 45 cm lang. Kan eventueel ook via de stokkenmachine
  • Narijs: ong. 40 tot 60 minuten tussen kleedjes bij 28 ℃ en RV 80%. Voor het bakken snijden
  • Bakken: ong. 17 minuten bij 240 ℃ met iets stoom op de ovenvloer

Extra informatie

Dit stokbrood heeft veel korst en weinig kruim.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest