Kriekentaart met Streuzel
Deze Kriekentaart is gemaakt met Sonnique Cream Cake. Dit is een cakemix in poedervorm en is verkrijgbaar in twee heerlijke smaakvarianten: vanille en chocolade. Hiermee maakt u de heerlijkste smeuïge vanille of chocolade producten of een lekkere mix van beide smaken.
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 1000 g - 100% CREDI CR CAKE VANILLA RSPO-SG
- 350 g - 35% Heel ei
- 300 g - 30% LIQUISHORT CAKE RSPO-SG
- 225 g - 22.5% Water ong.
Streuzel
- 100 g Broyage 50/50
- 100 g Suiker
- 400 g Bloem
- 200 g Boter
Crème Patissière
- 1000 g Credi Crème Pâtissière
- 400 Water ong.
Ingedikte krieken
- 200 g Ingedikte krieken
Vetdeeg
- 500 g Boter
- 500 g Bloemsuiker
- 1000 g Bloem
- 200 g Ei
Recept werkwijze
- Voorbereiden - Vetdeeg aanmaken: Meng alle grondstoffen kort tot men een deeg bekomt
- Voorbereiden - Streuzel aanmaken: meng alle grondstoffen tot een kruimelige streuzel
- Voorbereiden - Crème Patissière aanmaken: meng de CREDI CREME PATISSIERE AUTHENTIQUE en het water en klop het mengsel 4 minuten
- Voorbereiden: Cakebeslag maken: meng alle grondstoffen tot een glad en soepel beslag. Ong. 2 minuten in de eerste versnelling, vervolgens ong. 3 minuten in de tweede versnelling
- Leg een bodem vetdeeg van 2 mm dik in een houten ring met papier. De vorm voor de helft vullen met een mengsel van 2/3 van het cakebeslag en 1/3 van de Crème Pâtissière.
- Decoreren: Beleg het beslag vervolgens met ingedikte krieken en bestrooi rijkelijk met streuzel
- Bakken: ong. 35 ⌀ 40 minuten bij 180℃