Koffiekoeken – Vierkante koeken
Bekijk het recept voor Koffiekoeken - Vierkante koeken
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 10000 g - 100% Bloem
- 800 - 1000 g - 8-10% PROSON LUXE AU BEURRE RSPO-SG
- 200 g - 2% Zout
- 600 g - 6% Gist
- 1000 g - 10% Suiker
- 500 g - 5% Ei
- 4400 g - 44% Water ong.
Door Toeren
- 3000 g - 30% Boter
Decoratie
- 1000 g - 10% Chocolade
Recept werkwijze
- Kneed van alle grondstoffen een goed deeg
- Deegtemperatuur: 22 ℃
- Afwegen: 3500 gram
- Uitrollen: Voor een rustige bakkende koek 3x ½ Franse toer. Voor een royaal bakkende koek 2x ½ Hollandse toer
- Deegrust: 10 minuten in koeling
- Verwerken: Uitrollen op 5½ en bandbreedte. Vierkantjes snijden van 7cm x 7cm
- Afwegen: Gewicht van een Belgische Koffiekoek is gemiddeld 120 gram
- Narijs: ong. 60 minuten
- Bakken: ong. 15 minuten op 230 ℃ met stoom
- Afwerken met chocolade