Koffiekoeken – Vierkante koeken

Bekijk het recept voor Koffiekoeken - Vierkante koeken

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 10000 g - 100% Bloem
  • 800 - 1000 g - 8-10% PROSON LUXE AU BEURRE RSPO-SG
  • 200 g - 2% Zout
  • 600 g - 6% Gist
  • 1000 g - 10% Suiker
  • 500 g - 5% Ei
  • 4400 g - 44% Water ong.

Door Toeren

  • 3000 g - 30% Boter

Decoratie

  • 1000 g - 10% Chocolade

Recept werkwijze

  • Kneed van alle grondstoffen een goed deeg
  • Deegtemperatuur: 22 ℃
  • Afwegen: 3500 gram
  • Uitrollen: Voor een rustige bakkende koek 3x ½ Franse toer. Voor een royaal bakkende koek 2x ½ Hollandse toer
  • Deegrust: 10 minuten in koeling
  • Verwerken: Uitrollen op 5½ en bandbreedte. Vierkantjes snijden van 7cm x 7cm
  • Afwegen: Gewicht van een Belgische Koffiekoek is gemiddeld 120 gram
  • Narijs: ong. 60 minuten
  • Bakken: ong. 15 minuten op 230 ℃ met stoom
  • Afwerken met chocolade

Decoratieadvies

Probeer ook eens te decoreren met poedersuiker, afdekgelei of fondant

Delen