Klaaskoeken

Sinterklaas is weer in aantocht. Tijd om uw klanten te verrassen met een gepaste traditie: Klaaskoeken. Klaaskoeken worden gemaakt met PROSON LUXE AU BEURRE RSPO-SG. Een lekkere variant waar jong en oud van smullen.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 10000 g - 100% Bloem
  • 1500 g - 15% Proson Luxe au beurre
  • 500 g - 5% Gist
  • 1000 g - 10% Suiker
  • 170 g - 1.7% Zout
  • 5500 g - 55% Water ong.

Decoratie

  • Doreerei

Recept werkwijze

  • Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg
  • Rol het deeg uit tot op een dikte van 0,6 cm tot 1 cm dikte. Steek het deeg uit met uitstekers voor klaaskoeken. Leg de deegstukken op platen, eventueel met bakpapier
  • Narijs: ong. 90 minuten in de rijskast op 30℃ en 80% vocht
  • Decoreren: Spuit de deegstukken met doreerei
  • Bakken: ong. 8 minuten op 245℃

Extra informatie

Benodigdheden: uitstekers voor klaaskoeken

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest