Donker Rogge
Bekijk het recept voor Donker Rogge
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 5000 g - 50% Vitason Donker meergranen
- 4000 g - 40% Roggebloem
- 1000 g - 10% Bloem (eiwitrijk)
- 100 g - 1% Proson volkoren
- 400 g - 4% Sonextra zuurdesempoeder
- 200 g - 2% Gist
- 6000 g - 60% Water ong.
Decoratie
- 500 g - 5% Roggebloem
Recept werkwijze
- Draai van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg gedurende 10 minuten in de 1e versnelling en 2 minuten in de 2e versnelling
- Deegtemperatuur: ong. 27℃
- Afwegen: ong. 900 gram
- Bolrijs: ong. 40 minuten
- Modelleren tot een deegpil (geen standopbouw)
- Decoreren: Rol het deegstuk door de roggebloem
- Narijs: ong. 60 minuten in Oberlander mandjes
- Bakken: ong. 50 minuten bij 220℃