Donker Meergranen Rozijnenbrood

Deze smakelijke Donker Meergranen Rozijnenbol maakt u met de broodmix VITASON DONKER MEERGRANEN (50%). Alle VitaSon broodmixen zijn sinds kort vernieuwd en afgestemd op de meest recente eisen en behoeften van de consument. Kijk voor meer informatie op de actiepagina VitaSon: Broodeerlijk!

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Vulling

  • 6000 g - 60% Rozijnen

Decoratie

  • Half uitgezeefd volkorenmeel

Recept werkwijze

  • Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg. Direct na het kneden de vulling doordraaien
  • Deegtemperatuur: ong. 26℃
  • Afwegen: ong. 600 gram en opbollen
  • Bolrijs: ong. 30 minuten
  • Modelleren: deegstukken nogmaals opbollen en de sluitingen door half uitgezeefde volkorenmeel rollen. Vervolgens met de sluiting naar beneden in rijsmandjes of tussen deegkleedjes leggen
  • Narijs: ong. 45 minuten
  • Modelleren: Leg bakpapier op de inschietapparaten, draai de deegstukken om zodat de sluitingen boven liggen en leg deze bovenop het bakpapier. Op papier op de vloer van de oven bakken
  • Bakken: Inschieten op 230℃ en ong. 30 minuten bakken op 210℃ met stoom

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest