Donker Meergranen Rozijnenbrood
Deze smakelijke Donker Meergranen Rozijnenbol maakt u met de broodmix VITASON DONKER MEERGRANEN (50%). Alle VitaSon broodmixen zijn sinds kort vernieuwd en afgestemd op de meest recente eisen en behoeften van de consument. Kijk voor meer informatie op de actiepagina VitaSon: Broodeerlijk!
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 5000 g - 50% Bloem (eiwitrijk)
 - 5000 g - 50% Vitason donker meergranen
 - 250 g - 2.5% Gist
 - 6000 g - 60% Water ong.
 
Vulling
- 6000 g - 60% Rozijnen
 
Decoratie
- Half uitgezeefd volkorenmeel
 
Recept werkwijze
- Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg. Direct na het kneden de vulling doordraaien
 - Deegtemperatuur: ong. 26℃
 - Afwegen: ong. 600 gram en opbollen
 - Bolrijs: ong. 30 minuten
 - Modelleren: deegstukken nogmaals opbollen en de sluitingen door half uitgezeefde volkorenmeel rollen. Vervolgens met de sluiting naar beneden in rijsmandjes of tussen deegkleedjes leggen
 - Narijs: ong. 45 minuten
 - Modelleren: Leg bakpapier op de inschietapparaten, draai de deegstukken om zodat de sluitingen boven liggen en leg deze bovenop het bakpapier. Op papier op de vloer van de oven bakken
 - Bakken: Inschieten op 230℃ en ong. 30 minuten bakken op 210℃ met stoom