Cougnous met suiker
Maak smaakvolle broodvariaties zoals Cougnous met suiker. Lekker voor de feestdagen en in het najaar. Cougnous met suiker worden gemaakt met PROSON LUXE AU BEURRE RSPO-SG en suikerparels. De Cougnous kunnen ook zonder suiker of met rozijnen gemaakt worden.
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 10000 g - 100% Bloem
- 1500 g - 15% PROSON LUXE AU BEURRE RSPO-SG
- 500 g - 5% Gist
- 1000 g - 10% Suiker
- 170 g - 1.7% Zout
- 5000 g - 50% Water ong.
Vulling
- 4000 g - 40% Suiker P3 of P4
Decoratie
- Doreerei
Recept werkwijze
- Weeg alle ingrediënten af en doe deze in de deegkuip, behalve de suikerparels P3 of P4
- Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg
- Vulling: Meng de suikerparels rustig door het deeg
- Weeg de deegstukken op het gewenste gewicht, bijvoorbeeld van 150 gram tot 350 gram
- Deegrust: Maak de deegstukken vast wat langer en laat ze 10 minuten rusten
- Maak de deegstukken op de gewenste lengte. Rol vervolgens met beide handen twee hoofden. Leg de deegstukken daarna op bakplaten met bakpapier
- Narijs: ong. 80 minuten laten rijzen op 30℃ en 80% vocht
- Afwerken: Spuit de deegstukken met doreerei voordat deze de oven in gaan
- Bakken: ong. 10 minuten op 240℃