Cantuccini

Cantuccini koekjes op basis van Credi Sloffenmix en Broer Amandel Wellingtonspijs

Ingrediëntenlijst

Koekjesdeeg:

  • 1000 g CREDI SLOFFENMIX
  • 250 g BROER AMANDEL WELLINGTONSPIJS
  • 200 g Roomboter
  • 40 g Eieren

Vulling:

  • 250 g Hele amandelen

Extra benodigdheden:

  • Met bakpapier geprepareerde bakplaten
  • Eistrijksel

Recept werkwijze

  • Maak sloffendeeg. Bereid van alle grondstoffen een stevig zetdeeg en draai daarna de hele amandelen er doorheen.
  • Rol pillen van 4 cm doorsnede en leg deze op met bakpapier geprepareerde bakplaten. Eventueel strijken met eistrijksel.
  • Bakken ca. 25 minuten op 170°C.
  • Laat voor 80% afkoelen en snijd de koekjes in schuine plakken van 2.5 cm. Wacht niet te lang, want dan worden de rollen te hard en is snijden veel lastiger.
  • Nabakken ca. 15 minuten op 170°C met de schuif open.
Dubbel gebakken, dubbel zo lekker….
Tip: Heerlijk om te dopen in bijvoorbeeld espresso, cappuccino of dessertwijn.

Delen