Brood Tompoucen

Brood Tompoucen op basis van QS Boterstol Extra en Credi Crème Patissiere Authentique.

Ingrediëntenlijst

Brooddeeg:

Vulling brooddeeg:

  • 8000 g - 80% Rozijnen

Gele room vulling:

Decoratie:

  • 21600 g Chocolade fondant

Recept werkwijze

  • Kneed alle grondstoffen van het brooddeeg tot een soepel en goed afgekneed deeg. Direct na het kneden de vulling doordraaien.
  • Deegtemperatuur ca. 25°C.
  • Weeg 18 deegstukken af van ca. 1500 gram (voor een bakplaat van 60 x 80 cm) en leg deze in voorslag.
  • Voorrijs ca. 15 minuten.
  • De deegstukken uitrollen tot ca. 2 mm dikte en op bakplaten leggen. Prik de plakken regelmatig met de prikrol.
  • Narijs ca. 30 minuten.
  • Bakken ca. 12 minuten op 210°C. met milde vloer.
  • Maak ondertussen de gele room vulling aan.Voeg Credi Crème Authentique toe aan het water. Meng 2 minuten bij een lage snelheid en 3-4 minuten bij een hoge snelheid.
  • Gebruik 9 plakken als onderplak. Spuit op iedere plak ca. 6300 gram gele room vulling.
  • Gebruik 9 plakken als bovenplak. Glaceer deze met chocolade fondant, ca. 2400 gram per plak.
  • Snijd de boven- en onderplakken onafhankelijk van elkaar op het gewenste Brood Tompouce formaat. Stel hierna de Brood Tompoucen samen en plaats ze in rondellen.

Tip:

Natuurlijk is de chocolade fondant te vervangen door rode fondant op momenten dat België speelt bij sportevenementen!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest