Search

Boterstol (Basisreceptuur)

Bekijk het recept voor Boterstol (Basisreceptuur)

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 10000 g - 100% Bloem (eiwitrijk)
  • 200 g - 2% Zout
  • 1000 g - 10% Gist
  • 3000 g - 30% QS Boterstollenpoeder EX
  • 5900 g - 59% Water ca.

Vulling 1

  • 10000 g - 100% Rozijnen
  • 2000 g - 20% Krenten
  • 1000 g - 10% Mix Tropical
  • 1000 g - 10% Noten

Vulling 2

  • 7000 g - 70% Amandelspijs (per pil)

Recept werkwijze

  • Kneed een goed niet te stijf deeg van alle grondstoffen. Hanteer een draaitijd die iets korter is dan voor normaal vruchtenbrood. Stop met kneden zodra het deeg glad is. Direct na het kneden de vulling doordraaien.
  • Deegtemperatuur: ca. 26°C.
  • Afwegen: deegstukken van ca. 850 gram en opbollen.
  • Bolrijs: ca. 20 minuten.
  • Verwerken: kort oppunten.
  • Puntrijs: ca. 20 minuten.
  • Opmaken als stollen met een spijspil in het midden van 175 gram.
  • Narijs: ca. 30 minuten.
  • Bakken: ca. 40 minuten bij 200°C.
  • Direct na het bakken met gesmolten roomboter strijken. Eventueel na het afkoelen bestuiven met poedersuiker.

Extra informatie

Door het hoge percentage vulling is het zoutpercentage op de droge stof beneden de 1,5%.

Delen