Belse Bollen / Grootmoeders Bol
Bekijk het recept voor Belse Bollen / Grootmoeders Bol
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 9500 g - 95% Bloem
- 500 g - 5% Roggebloem
- 170 g - 1.7% Zout
- 500 g - 5% Gist
- 300 g - 3% SONPLUS KROKANT SUPER
- 100 g - 1% Suiker
- 5400 g - 54% Water ong.
Recept werkwijze
- Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg.
- Deegtemperatuur: ong. 26℃.
- Kuiprijs: ong. 15 minuten.
- Afwegen: ong. 450 gram.
- Bolrijs: Eerst bolrijs 15 minuten, tweede bolrijs 15 minuten. Glad opbollen en in de roggebloem drukken.
- Narijs: Op inschietapparaat, ong. 60 minuten.
- Bakken: Kruislings insnijden en in ong. 30 minuten op 220℃ met iets stoom afbakken. De laatste 10 minuten schuif open.