Appelbollen

Maak heerlijke appelbollen met Crème de Luxe. Gebruik geschilde appels en strooi een mengsel van suiker en kanaal in de appel. Hét recept voor Verloren maandag!

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 10000 g - 100% Bloem
  • 800 g - 8% CREME / PATES DE LUXE RSPO-SG
  • 600 g - 6% Gist
  • 500 g - 5% Suiker
  • 500 g - 5% Ei
  • 200 g - 2% Zout
  • 4500 g - 45% Water
  • 2500 g - 25% Toerboter op deeg
  • Appels
  • 1000 g - 10% Suiker
  • 50 g - 0.5% Kaneel

Recept werkwijze

  • Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg
  • Deegtemperatuur: ong. 22℃
  • Afwegen: ong. 3500 gram
  • Deegrust: ong. 10 minuten tussen elke toer
  • Toeren: 3 toeren van 3
  • Uitrollen op 3 mm dikte
  • Verwerken: Snijden 15 cm bij 15 cm Geschilde appels zonder klokhuis opleggen Suiker-kaneel mengsel in de appel strooien De vier punten naar het midden vouwen vervolgens de open hoekjes naar het midden vouwen en vervolgens met de sluiting naar onder op het alu vormpje zetten
  • Narijs: ong. 60 minuten op 30℃ met 85% vocht
  • Bakken: ong. 30 minuten op 200℃

Delen