Apfelstrudel
Geniet van deze inspiratie van Oostenrijkse bodem: de apfelstrudel, gemaakt op basis van SONEXTRA SHORTENING CL RSPO-SG.
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 10000 g - 100% Bloem
- 500 g - 5% SONEXTRA SHORTENING CL RSPO-SG
- 500 g - 5% Eieren
- 4500 g - 45% Water ca.
Appelvulling
- 5 literblik Appelpartjes
- 1000 g Kristalsuiker
- 150 150 Koudbindmiddel
- 10 g Kaneel
- 200 g Paneermeel
Vulling
- Geklaarde boter
Recept werkwijze
- Voorbereiden - Maak appelvulling aan. Meng eerst alle droge ingrediënten. Maak het blik open en hak de appelpartjes kleiner. Voeg de droge ingrediënten toe en meng het geheel tot een homogene appelvulling
- Kneed alle grondstoffen tot een glad en soepel deeg
- Deegrust: ong. 15 minuten
- Rol het deeg zo dun mogelijk uit, in ieder geval onder de 1 mm
- Leg het deeg op de werkbank. Snijd brede banen. Spuit iets uit de rand een dikke baan appelvulling in de lengte van de banen. Sla het stukje bovenop de appelvulling en rol nog 3 à 4 keer door, zodat er een paar laagjes deeg om de appelvulling heen komen. De apfelstrudel op lengte snijden, op een bakplaat leggen en strijken met ei
- Bakken: ong. 40 minuten op 210℃