Akkerbrood
Bekijk het recept voor Akkerbrood
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 7500 g - 75%% Bloem
- 2500 g - 25% VITASON KORENMOUT (25%)
- 250 g - 2.5% Gist
- 4500 g - 45% Water ong.
- 1500 g - 1,5% SONGRAN MALTED
- 1500 g - 15% Water voor inweken SONGRAN MALTED
Decoratie
Recept werkwijze
- Voorweken: Songran Malted ca. 30 minuten voorweken met handwarm Songran Malted inweekwater.
- Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg.
- Deegtemperatuur: ong. 27℃.
- Afwegen: Deegstukken van ong. 830 gram.
- Bolrijs: ong. 40 minuten.
- Deegstukken opnieuw mooi glad opbollen of opmaken als vloerbrood. Decoreren met Sonvlokken en op met rijstemeel geprepareerde inschietapparaten of bakplaten leggen.
- Narijs: ong. 60 minuten.
- Bakken: ong. 35 minuten bij 240℃ met stoom.