Akker-krokantbrood
Bekijk het recept voor Akker-krokantbrood
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 7500 g - 75% Bloem
- 2500 g - 25% VITASON KORENMOUT (25%)
- 300 g - 3% PROSON KROKANT MALT RSPO-SG
- 400 g - 4% Gist
- 45 g - 45% Water ong.
- 1500 g - 15% SONGRAN MALTED
- 1500 g - 15% Water voor inweken SONGRAN MALTED
Recept werkwijze
- SONGRAN MALTED ong. 30 minuten voorweken met handwarm water.
- Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg.
- Deegtemperatuur: ong. 27℃.
- Afwegen: Deegstukken van ong. 1600 gram.
- Bolrijs: ong. 15-20 minuten en vervolgens verdelen/opbollen.
- Decoreren met SONVLOKKEN of SONGRAANMIX en op de bakplaat zetten.
- Narijs: ong. 65-80 minuten.
- Bakken: ong. 18-20 minuten bij 230℃ met stoom.