Akker busbrood
Bekijk het recept voor Akkerbusbrood
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 7500 g - 75% Bloem
- 2500 g - 25% VITASON KORENMOUT (25%)
- 250 g - 2.5% Gist
- 4500 g - 45% Water ong.
- 1500 g - 15% SONGRAN MALTED
- 1500 g - 15% Water voor inweken SONGRAN MALTED
Decoreren
- 500 g - 5% SONVLOKKEN
Recept werkwijze
- Voorweken: Songran Malted ca. 30 minuten voorweken met handwarm Songran Malted inweek water.
- Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg.
- Deegtemperatuur: ong. 27℃.
- Afwegen: Deegstukken van ong. 830 gram.
- Bolrijs: ong. 40 minuten.
- Opmaken als busbrood, decoreren met Sonvlokken en in bakblikken leggen.
- Narijs: ong. 75 minuten.
- Bakken: ong. 35 minuten bij 240℃ met stoom.