Abrikozentaart met Calvados

Bekijk het recept voor Abrikozentaart met Calvados

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Vetdeeg

  • 500 g Boter
  • 500 g Bloemsuiker
  • 1000 g Bloem
  • 200 g Ei

Frangipane

  • 500 g Boter
  • 400 Ei
  • 1000 g Broyage 50/50
  • 75 Bloem

Afgeslapte marsepein

  • 1000 g Afgeslapte marsepein
  • 20 g Calvados

Recept werkwijze

  • Voorbereiden - Vetdeeg aanmaken: meng alle grondstoffen kort tot men een deeg bekomt
  • Voorbereiden - Frangipane aanmaken: boter crèmeren en vervolgens de eieren toevoegen. Als laatste de broyage en de bloem ondermengen
  • Voorbereiden - Cakebeslag aanmaken: meng alle grondstoffen tot een glad en soepel beslag. Ong. 2 minuten in de eerste versnelling en vervolgens ong. 3 minuten in de tweede versnelling
  • Leg een bodem vetdeeg van 2 mm dik in een houten ring met papier. Vervolgens een dun laagje afgeslapte marsepein aanbrengen. De vorm voor de helft vullen met een mengeling van 2/3 cakebeslag en 1/3 frangipane en volledig beleggen met abrikozen
  • Bakken: De taart afbakken gedurende ong. 35-40 minuten bij 180℃
  • Afwerken: na het bakken de taart abrikoteren en afwerken met enkele pistachenoten

Delen