Abrikozentaart met Calvados
Bekijk het recept voor Abrikozentaart met Calvados
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 1000 g - 100% CREDI CR CAKE VANILLA RSPO-SG
- 350 g - 35% Heel ei
- 300 g - 30% LIQUISHORT CAKE RSPO-SG
- 225 g - 22.5% Water ong.
Vetdeeg
- 500 g Boter
- 500 g Bloemsuiker
- 1000 g Bloem
- 200 g Ei
Frangipane
- 500 g Boter
- 400 Ei
- 1000 g Broyage 50/50
- 75 Bloem
Afgeslapte marsepein
- 1000 g Afgeslapte marsepein
- 20 g Calvados
Recept werkwijze
- Voorbereiden - Vetdeeg aanmaken: meng alle grondstoffen kort tot men een deeg bekomt
- Voorbereiden - Frangipane aanmaken: boter crèmeren en vervolgens de eieren toevoegen. Als laatste de broyage en de bloem ondermengen
- Voorbereiden - Cakebeslag aanmaken: meng alle grondstoffen tot een glad en soepel beslag. Ong. 2 minuten in de eerste versnelling en vervolgens ong. 3 minuten in de tweede versnelling
- Leg een bodem vetdeeg van 2 mm dik in een houten ring met papier. Vervolgens een dun laagje afgeslapte marsepein aanbrengen. De vorm voor de helft vullen met een mengeling van 2/3 cakebeslag en 1/3 frangipane en volledig beleggen met abrikozen
- Bakken: De taart afbakken gedurende ong. 35-40 minuten bij 180℃
- Afwerken: na het bakken de taart abrikoteren en afwerken met enkele pistachenoten