Nieuws

Hier vind je onze meest recente nieuwsberichten. Ben je op zoek naar onze inspirerende blogs? Ga dan via het hoofdmenu naar ‘Inspiratie’.

Trends voor de bakkerij 2023

Dat de komende periode geen gemakkelijke gaat worden voor de bakkerijsector, is duidelijk. Met de stijgende prijzen en steeds kritischere consumenten, staan we meer dan ooit voor de uitdaging om de consument voor ons te winnen. Zoals in de voorgaande jaren, zetten we de trends die spelen in de bakkerijsector voor jou op een rij.

Lees meer
Bakkerij-Aernoudt-stelt-klant-en-medewerkers-centraal

De klant en medewerkers staan centraal bij Bakkerij Aernoudt

Met maar liefst 34 winkels, is Bakkerij Aernoudt er een om in de gaten te houden. Elk jaar komen daar 2 à 3 nieuwe winkels bij. De winkels, die allen 7 dagen per week zijn geopend, worden elke dag voorzien van vers brood en piekfijn gebak. Ruim 200 vaste medewerkers, ondersteund door evenveel flexwerkers en jobstudenten, houden de bakkerij elke dag draaiende. Hoe ze dit voor elkaar krijgen, vertelt Carolien de Sutter (CEO).

Lees meer

Kwaliteit nieuwe oogst tarwebloem

Ieder jaar volgt de afdeling I&D (Innovation & Development, oftewel innovatie & ontwikkeling) van Sonneveld de kwaliteit van de nieuwe oogst tarwebloem. Dit doen we elk jaar weer, omdat de kwaliteit en samenstelling van de tarwe fluctueert. Zo wisselt bijvoorbeeld het eiwitgehalte maar ook de wateropname. Door de nieuwe oogst te analyseren, weten we welke problemen onze klanten mogelijk kunnen ervaren en hoe wij onze klanten kunnen helpen bij het oplossen van deze problemen.

Lees meer
Week-van-de-Cake_1200x750-1200x750

Week van de cake 2022

Bakkers Vlaanderen organiseert van 15 tot en met 23 oktober de vierde editie van ‘De Week van de Ambachtelijke Bakker’. Na koffiekoeken en amandelen, staat dit jaar de week in het teken van de cake. Honderden ambachtelijke bakkers in Vlaanderen verwennen dan hun klanten met zowel traditionele als nieuwe cakecreaties en velen van hen hebben winkelacties op touw gezet.

Lees meer
Strategische-bezorgkeuzes_2-1200x750

Strategische bezorgkeuzes voor het bezorgen van jouw bakkerijproducten

Steeds meer ondernemers zijn zich ervan bewust dat een online webshop nieuwe omzetmogelijkheden biedt. Een webshop is tegenwoordig een belangrijke aanvulling voor de verkoop van jouw bakkerij producten. Maar hoe ga je om met het bezorgen van de bestellingen? Het rendabel krijgen van een bezorgdienst kan voor bakkerijen een uitdaging zijn. Steeds meer bakkerijen gaan de samenwerking aan met bijvoorbeeld flitsbezorgers of bestel- en bezorgplatforms, die de bezorging voor bakkerijen uit handen nemen. Toch zijn er veel bakkerijen die de voorkeur blijven geven aan eigen bezorgers. We geven je graag praktische tips voor de bezorging van jouw bakkerijproducten.

Lees meer
Turkse-pide_1200x750

Zomertrend: Brood van de barbecue

Het is zomer en dat betekent dat de barbecue weer aan kan! De thuisbarbecue wordt steeds professioneler: de vraag en kennis naar nieuwe en gezondere bereidingswijzen op de barbecue neemt toe. De BBQ-trends die we zien gaan verder dan stukken vlees en groente op de grill. We nemen je mee in de trend van nu: bakkerijproducten op de barbecue.

Lees meer
brood-goed-verhaal-blog-1200x750

Brood, goed verhaal | De gezonde waarde van brood

Vanaf september start het NBC de imagocampagne “Brood, goed verhaal” namens de Nederlandse en Belgische bakkerijsector. De voedzame kanten van brood worden in diverse broodverhalen verteld en sluiten aan op de informatiebehoefte van de consument over voeding en gezondheid. Jij als bakker kunt deze verhalen verder verspreiden via je eigen netwerk om jouw klanten te informeren over al het goede van brood. Meer informatie is te vinden op www.broodgoedverhaal.nl.

Lees meer