Search

Lossingsmiddelen: Dé oplossing voor perfecte eindproducten

Bakkers, zowel ambachtelijk als industriële, gebruiken lossingsmiddelen om gebakken eindproducten, zoals brood, cakes, kapsel en muffins, op een gemakkelijke manier uit de vorm te lossen. Lossingsmiddelen creëren een dun laagje tussen het beslag en de bakmaterialen, wat ervoor zorgt dat de producten perfect gelost worden uit de bakvorm. Het gebruik van het juiste lossingsmiddel en applicatie methode voorkomt dat je banketproducten beschadigd raken, draagt bij aan het verminderen van verspilling en vermindert de kosten per gebruik.

Uitdagingen bij het lossen van producten

Het zonder enig probleem lossen van banket producten uit blikken, bakvormen, bakplaten of stalen banden kan een behoorlijke uitdaging zijn. Met name banketproducten kunnen plakken aan de bakmaterialen en daardoor beschadigd raken. Dit kan komen doordat de dosering van het lossingsmiddel te hoog is, het spuitpatroon kan verkeerd ingesteld zijn, de coatings van de bakmaterialen kunnen vervuild of beschadigd raken, en ga zo maar door.

Al deze problemen leiden uiteindelijk tot hogere kosten-per-gebruik/gebruikskosten, beschadigde producten, meer verspilling van grondstoffen, afval in de vorm van beschadigde eindproducten die niet verkocht kunnen worden, vervuilde werkomgevingen, een kortere levensduur van bakmaterialen en zelfs stilstand in de productie.

Onze (op)lossing voor jouw bakkerij

Hét systeem voor een vlekkeloze en snelle lossing van eindproducten! Wist je dat de Sonneveld Easy Go® Keg meer dan 50% minder doseert dan een traditioneel air-less Keg systeem? Lees hier meer over het Easy Go® Keg systeem.

Deze lossingsmiddelen zitten verpakt in een handige spuitbus, zodat je snel en makkelijk kleine productieruns in kunt spuiten. De lossingsmiddelen in deze sprays zijn op basis van plantaardige oliën en wax. De sprays hechten perfect aan het oppervlak van de bakvorm of broodkoppels, om elke keer weer een perfecte lossing te garanderen.