Search

Week van het brood 2023

Van zondag 26 februari tot en met 5 maart 2023 is het weer de Week van het Brood. De week wordt speciaal georganiseerd om de liefde voor brood in Nederland en België weer aan te wakkeren. Dit jaar staat volkorenbrood in de spotlights, met het motto: "Volkoren, vol vezels, vol smaak."

Na de feestdagen, letten consumenten veelal weer op hun lijn. Ze maken bewustere keuzes en kiezen gezondere producten. Daarom zetten we in de Week van het Brood volkoren in het zonnetje. Volkoren is immers het gezondste brood en bovendien erg smaakvol. 

Volkoren, vol vezels, vol smaak

Onder een steeds groter wordend publiek is er bekend dat volkorenbrood gezond is. Volkorenmeel zit immers vol vezels, vitamines en mineralen. Bij volkorenproducten wordt de hele graankorrel gebruikt. En dat is goed, want in de kiem en de zemel zitten de meeste voedingsstoffen. Bovendien is er wetenschappelijk bewijs dat de combinatie van vezels, vitamines, mineralen en andere stoffen in het volkorenmeel, risico’s op hart- en vaatziekten verkleint, net als de kans op diabetes type 2 en darmkanker. 

Onderdeel van de lopende campagne:
Brood, goed verhaal

De Week van het Brood is onderdeel van de campagne “Brood, goed verhaal.” De campagne wordt mede gesubsidieerd door de Europese Unie. Het doel van de campagne is om meer brood op de plank bij consumenten te krijgen én het imago van brood te verbeteren. Meer informatie over de campagne en promotiematerialen voor de Week van het Brood zijn te vinden op de website van het NBC en op broodengezondheid.be.