Search

Week van de cake 2023

Bakkers Vlaanderen organiseert van 14 tot en met 22 oktober de vijfde editie van ‘De Week van de Ambachtelijke Bakker’. Net als vorig jaar, staat de week in het teken van cake. Honderden ambachtelijke bakkers in Vlaanderen verwennen hun klanten met de lekkerste en schoonste cakes. Laat jouw creativiteit de vrije loop en bak de sterren van de hemel!

Cake is een veelgebruikt product bij ambachtelijke bakkers en is steevast een populair product bij klanten. Dat komt door de vele creatieve mogelijkheden met het product. Er zijn ontzettend veel varianten van cake te bedenken. Denk aan de klassieke Belgische roombotercake, chocolade cake met die pure chocolade smaak, frisse citroencake… of maak echt iets bijzonders met onze Credi Softcake Ruby met de smaak van frambozen en cacao. Oh er is zoveel lekkers!

Vanuit Sonneveld inspireren we de deelnemende bakkerijen met een goede dosis recepten, zoals deze Abrikozen Tulband, Ruby Bosvruchten Kruimelcake, Witte chocolade Karamel Taart of handig voor onderweg de Travelcake met Koffie. Zoek je nog meer inspiratie? Bekijk al onze cakerecepten!

Extra fijn: om u als bakker te helpen om cake in de spotlight te zetten, bieden we in september en oktober 2023 geselecteerde cakemixen aan 15% korting. Lees hier meer over de promo

Een initiatief van Bakkers Vlaanderen

De “Week van de Cake” is een initiatief van Bakkers Vlaanderen, de Vlaamse bakkerijfederatie. Al voor het vijfde jaar wordt de ‘De Week van de Ambachtelijke Bakker’ georganiseerd, met net als vorig jaar cake in de hoofdrol. 

In de “Week van de Cake” tonen de ambachtelijke bakkers hun liefde voor het vak en de producten die ze creëren. De deelnemende bakkerijen zijn te herkennen aan de poster met de foto van een cake op een zilveren presentatieschotel.