Volkoren
Volkorenmeel zit boordevol vezels, vitamines en mineralen. Dit komt omdat bij volkorenproducten de hele graankorrel wordt gebruikt – inclusief de kiem en zemel, waar de meeste voedingsstoffen zich bevinden. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat deze unieke combinatie van voedingsstoffen in volkorenmeel het risico op hart- en vaatziekten verlaagt, de kans op diabetes type 2 en darmkanker verkleint.


Eiwitten
Eiwitten zijn letterlijk de bouwstenen van het lichaam. Ze leveren de aminozuren die nodig zijn voor het onderhoud, de groei en de vernieuwing van onze cellen. Denk aan spieren, huid, organen, maar ook enzymen en hormonen, allemaal opgebouwd uit eiwitten.
Wat heeft volkorenbrood hiermee te maken?
Als je twee sneetjes brood eet, dan krijg je meer eiwitten dan er in een ei zitten. Is dat niet straf? Lees een Sterk verhaal op www.broodgoedverhaal.be
Naast de gezonde voordelen is efficiëntie minstens zo belangrijk. Met onze volkoren broodverbetermiddelen en -mixen wordt het voor bakkers eenvoudiger dan ooit om dagelijks het beste brood te bakken. Deze broodverbetermiddelen en mixen zorgen voor een moeiteloze verwerking van grondstoffen, bieden functionele voordelen en maken het doseren gemakkelijk en nauwkeurig en geven bovenal een heerlijk eindproduct met eeteigenschappen die aansluiten bij de wensen van de consument!

Kortom, volkorenbrood is een echte superfood en past perfect binnen een gezond en gebalanceerd voedingspatroon. Ben je benieuwd naar de voordelen? Lees dan verder deze blog!