Search

Dorpsbakker Middelhuis: het verschuiven van nachturen met ProSon Cool is pure winst!

Het werken in de nacht is voor veel bakkers een uitdaging. Zo ook voor Arie van Linstee en zijn vrouw Ellis Middelhuis, eigenaren van Dorpsbakker Middelhuis uit Haaksbergen die in april 2020 de deuren opende. Arie spreekt regelmatig met baktechnisch adviseur Herald Vugs over de opstart van de bakkerij en zaken waar je als bakker en ondernemer tegenaan loopt. Bakker Arie zou graag overdag langer in de bakkerij willen zijn. En in zijn zoektocht naar nieuwe medewerkers is nachtwerk steeds minder populair. Herald hielp hem graag met zijn uitdaging in het verschuiven van nachturen en stelde voor om met ProSon Cool aan de slag te gaan.
Dorpsbakker-Middelhuis-proson-cool-1200x750

Minder nachturen draaien en werktijden verschuiven

In een moeilijke tijd heeft Dorpsbakker Middelhuis een goede aanloop van klanten weten te realiseren door veel wisselende producten en aanbiedingen. Maar vooral ook door – naar eigen zeggen – gewoon goede producten aan te bieden. Ondertussen loopt de bakkerij in Haaksbergen dusdanig goed dat er al snel iemand aangetrokken kan worden in de productie. Dat geeft een stuk rust, maar het blijft druk in een relatief kleine bakkerij. Arie: “Het zou nóg beter zijn als we minder nachturen kunnen draaien en we de werktijden iets zou kunnen verleggen. Als de tijden kunnen schuiven van half 3 ‘s nachts tot half 3 ‘s middags starten naar half 6 ‘s ochtends tot half 6 ‘s middags starten, dan zou dat een hoop schelen voor mij en mijn personeel. We kunnen dan de volgende dag later beginnen en ik kan langer in de bakkerij zijn.”

Een uitgesteld proces met ProSon Cool

Herald gaf aan dat de werktijden verschoven kunnen worden door met een uitgesteld proces te gaan werken. Dit is mogelijk met ProSon Cool. Herald: “ProSon Cool is ontwikkeld als broodverbetermiddel voor ondersteuning van standaard grootbroodsoorten in een uitgesteld proces. Zo kun je – afhankelijk van de tijd die je wilt overbruggen – het moment van bakken tot wel 21 uur rekken, simpelweg door de narijs aan te passen. Voor Arie is het het uitgestelde proces dus een passende oplossing.

De juiste begeleiding tijdens het testen is cruciaal

Arie: “Ik heb Herald hoog zitten. Als hij iets nieuws heeft, ben ik ervoor in om het te testen! Zo ben ik aan de slag gegaan met deze manier van uitgesteld bakken met ProSon Cool. De eerste testen hebben we samen gedaan. Dat liep eigenlijk al best aardig. Daarna ben ik zelf verder gaan testen. Zo ver dat het uiteindelijk ten koste ging van de kwaliteit van mijn brood. Toen gaven zowel Ellis als Herald ook aan om er even mee te stoppen. Na wat aanpassingen in het proces loopt het nu heel goed”.

“Als het eenmaal goed loopt, dan zie ik alleen maar voordelen van het uitgestelde proces”

“Dat is ook gelijk de grootste uitdaging; om het proces goed in te regelen. Ik heb een kleine bakkerij. Geen goed brood hebben is geen optie. Goede begeleiding hierbij is voor mij heel belangrijk geweest. Als het eenmaal goed loopt, zie ik alleen maar voordelen”.

Ontdek meer over het uitstellen van je proces met ProSon Cool

Wil je meer weten over de mogelijkheden om jouw productieproces flexibeler in te richten? Lees dan snel verder over alle mogelijkheden en voordelen van ProSon Cool.

Of vul het interesseformulier in om de mogelijkheden met onze specialisten te bespreken. Zij kunnen precies de mogelijkheden met ProSon Cool voor jouw bakkerij en productieproces aangeven.