Search

Bakkerij Bekkers: “Met ProSon Cool ben ik flexibeler in het inrichten van het productieproces”

Met dagelijkse leveringen vanuit de grote ambachtelijke bakkerij in Veghel aan 14 winkels is Bakker Bekkers al jaren een bekende naam in de regio Eindhoven. Eigenaar Alexander Bekkers vertelt in deze blog over zijn ervaring met ProSon Cool. Met deze nieuwe techniek is de bakkerij flexibeler met het inrichten van zijn productieproces. En dat brengt volgens Alexander alleen maar voordelen met zich mee.
Bakkerij-bekkers-proson-coo-1200x750

Zijn interesse voor ProSon Cool werd gewekt doordat het de kwaliteit van het brood zou verbeteren. “Dat stond voor mij voorop. Wij leveren aan 14 winkels, maar ook aan bakkers en die zien meteen of het brood gemaakt is in een remrijskast. Dan krijg je er strepen er op. Met de toevoeging van ProSon Cool, waarmee een langer narijsproces mogelijk is, voorkom je die strepen. Het koelt goed en bakt heel mooi.”, zegt Alexander.

Meer flexibiliteit en rust in de productie

Voorheen moest het deeg op een precieze tijd in de 0 gradenkast gezet worden. Nu kunnen de bakkers het deeg meteen in de 0 gradenkast doen en op 10 graden zetten. “Je ziet door de toevoeging van ProSon Cool niet dat het brood uit een remrijskast komt. De kwaliteit is beter. En we hebben meer rust in de productie.” Tussen 11.00-13.00 maken de bakkers het deeg en dan rijst het tot 21.30 uur. Vervolgens komt de avondploeg om 21.00 uur om het brood te bakken. “Ze hoeven ook niet precies de tijd aan te houden, een uurtje later is het deeg nog steeds op een goed gerezen niveau. Dat geeft meer flexibiliteit en dus meer rust. We verkopen ook veel gesneden brood. Dat is dan rond 00.00 uur afgekoeld en kan op tijd gesneden worden.”

“De kwaliteit is beter door ProSon Cool. En we hebben meer rust in de productie.”

Herald Vugs, baktechnisch adviseur bij Sonneveld die ProSon Cool heeft ontwikkeld, heeft Bakkerij Bekkers persoonlijk begeleid bij de testfase. Alexander: “Herald heeft veel kennis. In een eerder adviesgesprek over Proson heeft hij ons geadviseerd over kneedonderbreking. Dat deden wij toen nog niet, maar het is nu onderdeel van ons proces. Het brood is hierdoor veel mooier. Dit werkt ook met Proson Cool.

Alexander denkt ook dat de energiekosten wat minder zullen worden. “De rijskast hoef je immers maar naar 10 graden af te koelen in plaats van naar 0 graden.” Op de vraag ‘Wat zie je als grootste uitdaging bij deze manier van bakken?’ antwoord Alexander: ‘Niets, ik zie alleen maar voordelen!’

Ontdek meer over het uitstellen van je proces met ProSon Cool

Wil je meer weten over de mogelijkheden om jouw productieproces flexibeler in te richten? Lees dan snel verder over alle mogelijkheden en voordelen van ProSon Cool.

Of vul het interesseformulier in om de mogelijkheden met onze specialisten te bespreken. Zij kunnen precies de mogelijkheden met ProSon Cool voor jouw bakkerij en productieproces aangeven.