Paashaasjes (CREME / PATES DE LUXE)
Bekijk het recept voor Paashaasjes (CREME / PATERS DE LUXE)
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 10000 g - 100% Bloem (eiwitrijk)
 - 1500 g - 15% Crème de luxe
 - 180 g - 1.7% Zout
 - 900 g - 9% Gist
 - 1000 g - 10% Suiker
 - 1000 g - 10% Heel ei
 - 4500 g - 45% Water ong.
 
Recept werkwijze
- Kneed van alle grondstoffen een glad en stevig deeg.
 - Deegtemperatuur: ong. 27℃.
 - Bulkrijs: ong. 10 minuten.
 - Modelleren: Uitrollen op 3,5 mm en steken met een paassteker.
 - Decoreren: Naar wens (gebruik bijvoorbeeld voor oogjes krenten en voor een oor een halve amandel). Strijken met ei.
 - Narijs: ong. 70 minuten.
 - Bakken: ong. 10 minuten bij 220℃ - 230℃.
 - Afwerken met boter.